Translate

7 Aralık 2013 Cumartesi

Paylaşım Ekonomisi ve Validebağ Korusunda İnsan Manzaraları

Paylaşım Ekonomisi 
Araç paylaşım sistemi, hem çevre dostu hem de trafikteki araç yükünü azaltmaya katkı sağlıyor. 
Aynı güzergâhı aynı saatlerde kullanan sürücü ve yolcuları, yolyola.com portalı üzerinden tanıştırıp, iletişime geçmelerine olanak sağlayarak, büyük şehirlerimizdeki trafik problemi çözümüne bir alternatif sunuyor.
"Yolların boşalması için önce arabaların dolması lazım" sloganıyla yola çıkan portal, bu kemikleşmiş trafik problemi çözmek için atılmış önemli adımlardan biri. Ayrıca, yılda 1000 aracın trafiğe çıkmamasının "400 bin ağacın temizleyebileceği hava kirliliğini ortadan kaldırması " demek olduğunu da unutmamak gerek. 
Yolyola.com'a üye olmak için Facebook dışında bir yol yok. Facebook hesabına bakıp, güvenilir bulduğunuz müstakbel yol arkadaşını, 10 saniyelik kayıttan sonra seçebiliyorsunuz. 
Validebağ Korusunda İnsan Manzaraları 
Koruda karşılaştığım insanlara diğer bir örnek hayvan sever insan tipi
Koruda çok fazla başıboş köpek var. Yuvaları Validebağ Öğretmenler Hastanesinin ve Validebağ Sitesindeki 75.Yüzyıl Belediye Parkının civarı... Bölgelerinden geçen insanları bazen tehdit olarak algıladıklarından saldırıyorlar. Bu konuda koruda gezen insanlardan şikayetler duyuyordum. Hatta bacağı ısırılan bir bayanla tanıştım. 
Bir hayvan sever olarak, belediye'ye korudaki 25-30 adet arasındaki köpeğin kısırlaştırılması ve aşılarının yapılması için müracaat ettim. Beni kısa bir süre sonra bir veteriner arayarak "rehabilitasyon faaliyetlerinde bulunmak için daha önce de girişimde bulunduklarını ancak köpeklerin çalılık bölgelerde yuva yaptıklarını, dolayısıyla köpekleri yakalayamadıklarını" ifade etti. Israrım üzerine 75.Yüzyıl Belediye Parkında buluşmak üzere sözleştik.
Parkta gelen görevlilerle daha yeni konuşmaya başlamıştık ki arkamızdan iki hayvan server "Yine köpekleri öldürmeye mi geldiniz?" diyerek bizi azarlamaya başladı. Neye uğradığımı anlamadım. Meğerse buradaki hayvan severlerle belediye görevlileri arasında daha önce anlaşmazlıklar olmuş.
Ben, ne yapabiliriz diye çare bulmaya çalışırken; hayvan severlerin dikensi söylemleri ve "Köpekten korkan koruya gelmesin" yaklaşımı yüzünden görevliler parktan ayrıldı.
Halbuki bu parkta köpekler yakın zamanda iki çocuğa da saldırmış. Artık civarda yürüyüş yapan bir kısım insan ellerinde sopa taşıyor... Bu arada köpekler üremeye devam ediyor...
Söz konusu hayvan severler, köpeklerin sayıları kaç olunca belediye ile işbirliği yapacaklar merak ediyorum.
Saygılarımla

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder